Cercetătorii cosmetologi Farmec

Cercetătorii cosmetologi Farmec lucrează împreună cu dermatologii.

Ținând cont de recomandarile acestora, am dezvoltat o gamă nouă de produse care poate fi folosită de persoanele cu tenul sensibil. Este foarte important faptul că un produs care se adresează tenului sensibil se potrivește oricărui tip de ten.
Aceste produse conferă tenului sensibil echilibrul de care are nevoie fiind hipoalergenice, fără coloranți și fără parabeni.


Ingredientele

Căutăm tot timul să îmbunătățim produsele pe care le avem, să găsim combinații unice de ingrediente. Tocmai de aceea am ales să combinăm efectele argilei cu cel al extractului organic de goji.
Acest complex unic, are efecte spectaculoase în ingrijirea tenului sensibil, reechilibrează procesele metabolice, energizează celula și asigură o protecție deosebit de puternică împotriva proceselor oxidative, împotriva radicalilor liberi, prevenind procesele de îmbătrânire a pielii.

Argila naturală, pentru tratamente cosmetice, provine dintr-o sursă unică (M-ţii Pădurea Craiului), special selecţionată, are o compoziţie chimică şi mineralogică bine definită, cu fracţii predominant argiloase şi este netratată chimic. Are un conţinut complex de aluminosilicaţi, având în compoziţie peste 20 minerale naturale: Fier, Potasiu, Magneziu, Mangan,Cupru, Calciu, Zinc, Seleniu, etc.
Argila însumează un ansamblu de proprietăţi benefice care fac din ea un pământ viu şi miraculos, având o remarcabilă putere de absorbţie.

Cu proprietăţi degresante şi decolorante argila are și o considerabilă acţiune antitoxică şi în plus potenţează forţele de apărare ale organismului. Argila curativă, extrasă în condiţii igienice, este sterilă din zăcământ, fiind complet lipsită de germeni toate aceste calități transformând-o într-un bun antiseptic, bactericid şi dezinfectant.
Argila mai dispune și de puteri în ceea ce priveşte echilibrarea radioactivă a corpului, în plus este și un cicatrizant de excepţie. Remineralizează eficient, fiind un amestec complex de silicaţi de aluminiu şi având în compoziţie oxizi de aluminiu, fier, magneziu, calciu, oxizi alcalini, anhidridă titanică, oligoelemente. Astfel, ea reîncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorându-le.

Prin efectul remineralizant al argilei, pielea devine mai fermă şi tonifiată.

Extractul organic de Goji
Datorită conţinutului bogat în macro şi micronutrienţi, extractul organic de Goji este valorificat în medicina tradiţională chineză de peste 1900 de ani.
Dintre macronutrienţi cei mai importanţi sunt carbohidraţii, proteinele şi compuşii glicoconjugaţi iar dintre micronutrienţi mineralele esenţiale şi oligoelementele (calciu, potasiu, fier, zinc, seleniu), aminoacizi şi betaine, polifenoli şi vitamine (C, B1, B2, B6).

Extractul de goji are puternice efecte de energizare a pielii şi celulelor. În plus, este recunoscut pentru efectele anti-aging datorită unei excelente activităţi antioxidante şi prin creşterea nivelului dermal de hidroxiprolină, ceea ce indică o creştere a sintezei colagenului.
Goji este cunoscut ca fiind cel mai puternic aliment antiage din lume. Este un puternic antioxidant, are o mare putere de protecție celulară, este tonic, tratează inflamațiile și alte probleme ale pielii.

Pe lângă complexul argilă-goji, produsele conțin multe alte principii active printre care:
  • Vitamina A, vitamina antirid
  • Vitamina E, antioxidant natural
  • Complex de ulei de orez și acid ferulic, efect anti-age, reducere ridurile și liniile fine
  • Ulei natural de Calendula (gălbenele), asigură o bună emoliere, crează senzația de catifelare
  • Ulei natural de Squalane, menține nivelul de hidratare
  • Ulei natural de Unt de Sheea, restaurează bariera hidro-lipidică protectoare a pielii
  • Ulei natural de Avocado, efect anti-îmbătrânire