Orice ten poate deveni sensibil!

60% din persoane au ten sensibil.

Tenul sensibil are particularitatea de a reacționa rapid și mai puternic decât o piele normală. Indiferent de vârstă, la impactul mediului inconjurator, cu toții putem fi afectați de o sensibilitate accentuată a pielii. Factorii cei mai puternici care ne pot influența sunt: frigul, căldura, poluarea, stresul, oboseala, emoțiile precum și fumatul, alimentația, etc.

Persoanele cu tenul sensibil resimt un disconfort cutanat:
senzații de întidere a pielii, de înțepături, de arsuri. Pot să apară semne vizibile, cum ar fi uscăciune cutanată, roșeață difuză, descuamare fină, cuperoză, etc.
 

Cum să mă îngrijesc?

Tratamentul pielii sensibile constă în utilizarea produselor special create pentru aceasta. Produsele trebuie să fie hipoalergenice, fără coloranți și fără parabeni.
Tenul trebuie curățat cu mare blândețe. Produsul de curățare va conține ingrediente cu efect reparator și calmant care relaxează, regenerează și netezesc pielea. Apoi , se execută o pulverizare cu Apă de argilă și se șterge fața prin tamponare, fara a se freca pielea. La sfârșit, se aplică crema ASLAVITAL potrivită, cu efecte puternic antioxidante, remineralizante și de energizare celulară datorat complexului unic Argilă și Goji. Aplicarea cu regularitate a unei maști cosmetice cu Argilă duce la creșterea gradului de toleranță a pielii.
 

Sensibilitatea cutanată poate fi definită ca o hiperactivitate cutanată ce antrenează mecanisme non-alergice, non-imunologice. Această hiperactivitate se traduce printr-o scădere a pragului de toleranță a pielii la stimuli exteriori care, de obicei, sunt bine tolerați. Concret, este vorba despre o piele care are particularitatea de a reacționa rapid și mai puternic decât o piele normală. Pe plan medical, termenii de “piele sensibilă” și “piele reactivă” pot fi considerați echivalenți.


Există trei tipuri de sensibilitate:
 1. Sensibilitatea cutanată ereditară (piele genetic sensibilă) - 5%-10% din tenurile sensibile. Este vorba despre pielea vulnerabilă din punct de vedere genetic și al constituției. Se întâlnește mai ales la subiecții atopici, la pielea cu tedință atopică, pe “terenuri” cuperozice sau alergice.
 2. Sensibilitatea cutanată dobândită sau indusă (piele normală devenită sensibilă) - 30% din tenurile sensibile. Afectează pielea normală devenită sensibilă sub influența factorilor externi (soare, frig, climă, regimuri, oboseală, stres etc.) sau interni (tratamente medicale agresive, precum cele utilizate în cazul acneei). Acești factori contribuie la diminuarea capacităților de adaptare ale pielii și rolul acesteia de barieră naturală, favorizând penetrarea agenților iritanți care pot induce senzații de înțepături, căldură, întindere.
 3. Sensibilitatea cutanată idiopatică – 60% din tenurile sensibile. Nu are cauze specifice, ușor de detectat. Afectează ansamblul persoanelor care afirmă că “nu-și mai suportă pielea”.
Este foarte important faptul că un produs care se adresează tenului sensibil se potrivește oricărui tip de ten.

Argila însumează un ansamblu de proprietăţi benefice care fac din ea un pământ viu şi miraculos, fiind ideală în cazul îngrijirii tenurilor sensibile:
 • are o remarcabilă putere de absorbţie
 • are proprietăţi degresante şi decolorante
 • are o considerabilă acţiune antitoxică şi în plus potenţează forţele de apărare ale organismului
 • este un bun antiseptic, bactericid şi dezinfectant; argila curativă, extrasă în condiţii igienice, este sterilă din zăcământ, fiind complet lipsită de germeni
 • dispune de puteri în ceea ce priveşte echilibrarea radioactivă a corpului
 • este un cicatrizant de excepţie
 • este un remineralizant eficient, fiind un amestec complex de silicaţi de aluminiu şi având în compoziţie oxizi de aluminiu, fier, magneziu, calciu, oxizi alcalini,
 • anhidridă titanică, oligoelemente
 • reâncarcă celulele organismului cu energie vitală, revigorându-le prin intermediul unor mecanisme încă necunoscute.
Prin efectul remineralizant al argilei, pielea devine mai fermă şi tonifiată.

Extractul de Goji

Datorită conţinutului bogat în macro şi micronutrienţi, Extractul organic de Goji este valorificat în medicina tradiţională chineză de peste 1900 de ani.
Dintre macronutrienţi cei mai importanţi sunt carbohidraţii, proteinele şi compuşii glicoconjugaţi iar dinte micronutrienţi mineralele esenţiale şi oligoelementele (calciu, potasiu, fier, zinc, seleniu), aminoacizi şi betaine, polifenoli şi vitamine (C, B1, B2, B6).
Extractul de goji are puternice efecte de energizare a pielii şi celulelor.
În plus, este recunoscut pentru efectele anti-aging datorită unei excelente activităţi antioxidante şi prin creşterea nivelului dermal de hidroxiprolină, ceea ce indică o creştere a sintezei colagenului.